Поне символично, форматът  MP3 е официално мъртъв, след като германският

...
Поне символично, форматът  MP3 е официално мъртъв, след като германският
Коментари Харесай

MP3 е мъртъв, след като дори неговите създатели го изоставиха

Поне алегорично, форматът  MP3 е публично мъртъв, откакто немският проучвателен институт, който го създаде, разгласи, че всички лицензи за формата са прекъснати.

Въпреки че всички MP-тройки ще продължат да се просвирват прелестно на всичките ви устройства, и без значение от метода, по който сте ги придобили, това е сигнал за края на пътя на паметния файлов формат, който публично ще престане да бъде поддържан.

Част от повода за това е, че mp3 файловете към момента може да заемат водещото място във вашата аудио сбирка, само че от техническа позиция от дълго време са засенчени от по-нови аудио кодеци, които просто правят по-добра работа като компресират музиката в дребни, по-лесни за боравене файлове, което е и било водещата концепция на основателите на истинския mp3 формат.

“Вече множеството от модерните медийни услуги употребяват стрийминг по телевизия или радио съвременни ISO-MPEG кодеци като ААС фамилията или бъдещия MPEG-H. Те обезпечават повече благоприятни условия при по-високо аудио качество при доста по-ниски битрейтове спрямо mp3, ” изясняват от института. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР